Weer eens iets anders dan een gewoon gebakken kipfileetje.
Deze kipfilet zijn heel gemakkelijk te maken. In plaats van port kun je ook een zoete rode wijn gebruiken. De alcohol in dit gerecht verdwijnt grotendeels door het koken.
De kipfilets zijn erg lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree. Bijna alle groenten zijn hier lekker bij.
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in bacon met een romige portsaus
PT10M
Kipfilet in bacon met een romige portsaus
De halve gekruide kipfilets worden in bacon gerold. Gebakken in de koekenpan en opgediend met een heerlijke romige rode portsaus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in bacon met een romige portsaus te bereiden
- Pel de knoflook en pers deze uit. Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano. Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon. Vastzetten met een cocktaailprikker.
- Olijfolie verhitten in de koekenpan. Kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten), Op het laatst de boter toevoegen en laten smelten. Kip uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
- Port in de pan bij het overgebleven vet doen en laten inkoken tot plm. de helft. (Koks)room eraan toevoegenj en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat. Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano.