Recept
« Terug naar recepten
Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados
PT20M
Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados
Ik had van de supermarkt een grote zak "verspil-me-nietjes" appels
meegebracht. Het zijn appels die er niet goed genoeg uitzien voor de
reguliere verkoop en anders weggegooid zouden moeten worden . Zonde
want ze zijn prima geschikt om appelmoes, appeltaart, appelcrumble of
welk appel gerecht dan ook mee te maken. Ik zocht de beste exemplaren
eruit om gedurende de week als handappel te gebruiken. Van de overige
maakte ik deze appelmoes. Ik had nog een half pak appelsap in de koelkast
staan en dat bracht me op het idee om in plaats van het scheutje water wat
ik meestal toevoeg deze keer wat appelsap te gebruiken. Door de appelsap
kreeg ik het idee om ook een scheutje (borrelglaasje) Calvados toe te
voegen. Erg jammer dat ik hier geen geuren toe kan voegen, want wat rook
dat lekker!!! En het rook niet alleen lekker, de smaak was ook heerlijk!!!
Deze variant komt dit jaar met het kerstdiner zeker op tafel (en niet alleen
dan).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados te bereiden
- Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
- Doe de stukjes in de pan en voeg het appelsap toe. Breng aan de kook en voeg dan ook de Calvados en de suiker toe.
- Stamp de massa grof met een stamppotstamper. (Je kunt nu een gedeelte in schone potten doen en draai net als bij jam het deksel goed dicht en zet de potten een kwartiertje op de kop).
- Laat de rest afkoelen in een schaal. De appelmoes vind ik het lekkerste lauw. De volgende dag eet ik het gewoon koud.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Als je al van te voren voorziet dat de hoeveelheid teveel is kun je heel goed een gedeelte in schone (jam)potten doen. Doe dit dan wel meteen als de appelmoes nog heet is.