KookJij

Vanille saus

Een heerlijk vanille saus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vanille saus te bereiden

Splijt het vanillestokje en breng dit met de melk en het zout aan de kook; laat het 15 minuten trekken.
Roer de eierdooiers los met de suiker en een beetje hete melk en giet dit terug bij de overige melk.
Laat de massa onder goed roeren, zonder te laten koken, binden.
Verwijder het vanillestokje voor gebruik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eline

eline zegt:
Hallo,

Ik ga hem nu maken, lijkt me lekker over de apfelstrudel!(:

Vanille stokjes kun je gewoon bij de AH kopen hoor!

x
chefke

chefke zegt:
ja, 1 eidooier is ongever 30 gr
Eric

Eric zegt:
Je kunt deze saus het beste gebruiken op apfelstrudel, in Duitsland en Oostenrijk doen ze dat ook is echt lekker!
mim

mim zegt:
Dennis als je een lekkere saus voor over de rollade of kalkoen zoekt, maak een cranberry-saus. Zakje kun je zo bij de supermarkt kopen, lekker veel suiker er aan toevoegen, beetje water en langzaam koken op een laag pitje, vergeet de deksel niet want de cranberry's ontploffen als ze heet worden.
mim

mim zegt:
Het is een saus, voor over zoete gerechten zoals perentaart, appeltaart ed.
Probeer ook eens slagroom in plaats van melk, dit is nog lekkerder. voor een dikkere saus kun je ook 5 eierdooiers gebruiken....
Liske

Liske zegt:
Nee Dennis, volgens mij is dit echt een recept om zoete gerechten te vergezellen, bijv. gebakken appelschijven met vanillesaus...
stephanie

stephanie zegt:
Hoi Dennis, Ik heb het op een plaat-appeltaart geprobeerd. Dat smaakte goed.. ik denk dat dit meer een recept is voor over de taart en zo.. Maar over kalkoen of rollade.. mja, ik ben heel bang van niet. Maar je kunt het proberen natuurlijk.. ik ben heel benieuwd! Groetjes, Stephanie:)
dennis van vugt

dennis van vugt zegt:
Ik wil het ook gaan proberen.. maar is het verstandig en lekker bij vlees, een lekkere rollade of kalkoen bijvoorbeeld???
annemarie

annemarie zegt:
Tuurlijk kun je het langer bewaren. Heb je een ijsblokjesbakje? Giet het daarin, vries het in en haal de goede hoeveelheid hier de volgende keer uit... MJAM!
Petra v Huenen

Petra v Huenen zegt:
Kan je deze saus ook langer bewaren?bijvoorbeeld eerder maken voor de kerstdagen?:o
ria van der maat

ria van der maat zegt:
dit is een toppertje ;)
Stephanie

Stephanie zegt:
Het receptje was lekker.. vanille stokjes hebben ze toch gewoon bij de AH in zo'n zakje? Of in een natuurwinkel misschien..
Muis

Muis zegt:
Waar kan ik nou weer een vanillestokje kopen??:?
Stephanie

Stephanie zegt:
Ik ga deze donderdag bij de catering van mijn stage uit proberen!!
Wish me luck!;)
Jordy

Jordy zegt:
90 gram eigeel uit 3 eieren????