Recept
« Terug naar recepten
Vanillesaus
PT30M
Vanillesaus
Een heerlijk vanillesaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
phoebe halliwell
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanillesaus te bereiden
Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng de melk met het vanillestokje in een (steel)pan met dikke bodem langzaam aan de kook. Draai het vuur heel laag (gebruik evt. een vlamverdeler) en laat de melk 10 minuten zachtjes trekken. Verwijder het vanillestokje en een eventueel vel. Klop intussen de dooiers met de suiker en de maïzena met een mixer in een grote kom in ± 5 minuten bleek en romig. Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water, die op een laag vuur staat. Schenk de hete melk, al kloppende, scheutje voor scheutje bij het dooiermengsel. Blijf kloppen tot de saus gebonden is (de saus moet zo dik worden dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen). Neem de kom van het waterbad. Serveer de saus warm of koud bij bijvoorbeeld vruchten, pudding of ijs.