Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept: Banketbakkersroom
PT20M
Basisrecept: Banketbakkersroom
Dit is een heel oud recept voor banketbakkersroom uit mijn allereerste kookboek. Maar ik gebruik dit nog steeds want het is een recept met gewone simpele maar pure ingredienten.
Het is dan misschien wel een beetje een ouderwets recept maar wel veel lekkerder dan het kant en klare spul dat ze tegenwoordig in de supermarkt verkopen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookboek NCB, het recept heb ik zelf een beetje aangepast.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basisrecept: Banketbakkersroom te bereiden
- Breng de melk met het vanillestokje aan de kook.
- Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het binnenste eruit, doe dat terug in de hete melk.
- Klop de eieren met de suiker.
- Voeg wat koude melk en de bloem toe.
- Voeg de kokende melk langzaam onder goed roeren bij de eieren.
- Doe alles terug in de pan en laat het geheel ongeveer 5 minuten onder goed doorroeren doorkoken (let op dat het niet aanbrand).
- Koel daarna de room onder voortdurend roeren af.