Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met pesto en courgette
PT30M
Varkenshaas met pesto en courgette
Een heerlijk varkenshaas met pesto en courgette recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met pesto en courgette te bereiden
Snijd het varkenslapje in reepjes.Doe 2 tl.van de pesto en 1 el.olijfolie in een kom en schep het vlees erdoor.Verhit 1 el.olie in de wok en bak hierin de noten lichtbruin.Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpaier uitlekken en hak ze grof.Was de courgette en snijd ze in plakjes van 1 cm.en vervolgens elk plakje in 4 à 5 reepjes.Verhit de wok op hoog vuur.Schenk de rest van de olie in de wok en laat deze heet worden.Bak hierin het vlees al omscheppend lichtbruin.Schep het vlees op een bord.Bak de courgette en de rest van de pesto al omscheppend in de wok.Schenk 1 dl.water in de wok en laat de courgette met de deksel op de wok in 3 min.beetgaar worden.Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus even zachtjes koken.Voeg het vlees weer toee en verwarm het gerecht door en door.Breng het op smaak met peper en zout.Strooi de noten over het gerecht.
alfons zegt:
volgens mij zit er een verschil tussen een haasje en een lapje