Recept
« Terug naar recepten
Verpakte Griet
PT60M
Verpakte Griet
Een heerlijk verpakte griet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verpakte Griet te bereiden
De grietfilets overlangs doorsnijden.
De verkregen stukken op smaak brengen met peper en een weinig zout en tussen de gehalveerde filets telkens een plakje ham en een plakje kaas leggen.
Het bladerdeeg in vierkanten van twaalf centimeter zijde verdelen.
De gevulde griettilets onderaan op de vierkantjes bladerdeeg schikken, zodat bij het dichtvouwen een driehoek verkregen wordt.
Het ei loskloppen met een snuifje zout en het bladerdeeg ermee instrijken.
De randen eveneens dicht kleven met het ei.
Een suikerstroop bereiden door de suiker in het water op te lossen en aan de kook te brengen.
De peren schillen en gaar pocheren in de suikerstroop.
De pakjes bladerdeeg gedurende een twintigtal minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Ondertussen de visfumet tot een derde laten inkoken en er een flinke noot boter doorroeren.
De saus niet meer laten koken.
Op smaak brengen met peper en zout en op het laatst het bieslook toevoegen.
Op warme borden de pasteitjes centraal schikken, ernaast wat saus gieten, de peertjes in waaiervorm versnijden en op het bord schikken.
Garneren met een blaadje munt.
Warm serveren.
De verkregen stukken op smaak brengen met peper en een weinig zout en tussen de gehalveerde filets telkens een plakje ham en een plakje kaas leggen.
Het bladerdeeg in vierkanten van twaalf centimeter zijde verdelen.
De gevulde griettilets onderaan op de vierkantjes bladerdeeg schikken, zodat bij het dichtvouwen een driehoek verkregen wordt.
Het ei loskloppen met een snuifje zout en het bladerdeeg ermee instrijken.
De randen eveneens dicht kleven met het ei.
Een suikerstroop bereiden door de suiker in het water op te lossen en aan de kook te brengen.
De peren schillen en gaar pocheren in de suikerstroop.
De pakjes bladerdeeg gedurende een twintigtal minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Ondertussen de visfumet tot een derde laten inkoken en er een flinke noot boter doorroeren.
De saus niet meer laten koken.
Op smaak brengen met peper en zout en op het laatst het bieslook toevoegen.
Op warme borden de pasteitjes centraal schikken, ernaast wat saus gieten, de peertjes in waaiervorm versnijden en op het bord schikken.
Garneren met een blaadje munt.
Warm serveren.