Bij mij is BBQ altijd veel vlees en vis.
Dit lekkere gerechtje is vlug voorbereid en verrijkt het BBQen.
Recept
« Terug naar recepten
Vijgen met Morzarella voor op de BBQ
PT20M
Vijgen met Morzarella voor op de BBQ
Een heerlijk vijgen met morzarella voor op de bbq recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
BBQ boek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijgen met Morzarella voor op de BBQ te bereiden
Verdeel de mozzarella in 4 stukken.
Snijd de vijgen in tweeën en vervolgens van boven in het midden insnijden, let er op dat de vijg niet helemaal doorgesneden wordt.
Marineer het geheel 5 min in balsamico azijn.
Leg de mozzarella in de vijgen en wikkel vervolgens de ham er zo omheen dat de smeltende mozzarella er niet kan uitdruipen, eventueel de ham met een prikker vastzetten.
Wrijf de buitenkant in met een beetje olijfolie.
De pakketjes grillen.
Pas op voor verbranden, liefst niet direkt boven de kool leggen.
Snijd de vijgen in tweeën en vervolgens van boven in het midden insnijden, let er op dat de vijg niet helemaal doorgesneden wordt.
Marineer het geheel 5 min in balsamico azijn.
Leg de mozzarella in de vijgen en wikkel vervolgens de ham er zo omheen dat de smeltende mozzarella er niet kan uitdruipen, eventueel de ham met een prikker vastzetten.
Wrijf de buitenkant in met een beetje olijfolie.
De pakketjes grillen.
Pas op voor verbranden, liefst niet direkt boven de kool leggen.
hns zegt: