Recept
« Terug naar recepten
Herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en paté
PT20M
Herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en paté
Een heerlijke lauwwarme salade als lunch of in kleinere porties als voorgerecht. Een makkelijk en lekker gerecht voor als je gasten hebt, maar niet alleen voor gasten ook snel en makkelijk te maken voor een eenpersoons portie om jezelf tijdens lunchtijd eens goed te verwennen.
Ik heb voor de dressing een culinaire smaakmaker gebruikt in de vorm van een vijgen Edik. Als alternatief hiervoor kun je balsamico azijn met een beetje honing gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en paté te bereiden
- Maak de dressing.
- Doe de sla op de borden en doe er de helft van de dressing overheen.
- Schik de paté op de sla.
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen en de vijgen ongeveer 5 minuten. Bestrooi de oesterzwammen met peper en zout. Schik dit ook op de sla.
- Warm de gerookte eendenborst nog heel eventjes in de hete pan (2 minuutjes) en doe dit ook op de sla.
- Giet de overgebleven dressing eroverheen en garneer met de druiven en pompoenpitten.
- Serveer en een hard broodje of wat stokbrood bij.