Recept
« Terug naar recepten
Vingerhapjes: Kaasrolletje
PT20M
Vingerhapjes: Kaasrolletje
Een heerlijk vingerhapjes: kaasrolletje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vingerhapjes: Kaasrolletje te bereiden
Pittige kaasrolletjes met currypoeder
8 sneetjes witbrood
50 g zachte boter of margarine
50 g geraspte kaas
¼ koffielepel currypoeder
houten prikkers
Verwijder de korsten van de sneetjes brood en met een deegroller iets platrollen. Boter, kaas en currypoeder mengen en een laagje op het brood smeren. Brood oprollen en in ronde schijfjes snijden. Steek er een houten prikker door. Grill even voorverwarmen. De rolletjes op een bakplaat schikken en een paar minuten goudbruin grillen. Omdraaien en nog een paar minuten.
Weetje:
Het gaat vlug, kijk dus dat de rolletjes niet aanbranden.
---
Kaasrolletjes met roomkaas en bieslook
100 gram verse roomkaas
50 gram geraspte oude kaas
3 eetlepels sinaasappelsap
halve theelepel paprikapoeder
2 eetlepels fijnegeknipte bieslook
8 witte boterhammen
zout en peper
bereiding:
Meng de verse roomkaas met de geraspte kaas, sinaasappelsap, paprikapoeder en de bieslook door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de korsten van de boterhammen en rol deze met een deegroller heel plat. Besmeer de platgerolde boterhammen met het kaasmengsel en rol ze stevig op (net als een pannenkoek). Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven. Verwijder dan de folie en snijd elk rolletje in ongeveer 5 plakjes.
--
Warme, kruidige kaasrolletjes
1/3 roquefort
1/3 boter
1/3 kruidenkaas (Philadelfia bijvoorbeeld)
Witte boterhammen
Fijn gemalen kruiden naar keuze: brandnetel, duizendblad, look zonder look, engelwortel. (Maar ook keukenkruiden kunnen hier dienst doen. Liefst vers maar gedroogd kan ook)
Meng alle ingrediënten goed onder elkaar (met een beetje melk erbij werkt het iets gemakkelijker).
Snij de korstjes van de boterhammen.
Smeer een dikke laag van de mengeling op de boterham en rol de boterham op.
Rol nu alles in een stukje zilverpapier en laat even rusten in de koelkast.
Snij er rolletjes van 2 cm vanaf en leg die op een braadslede waar je een stuk anti-aanbakpapier op legt.
Laat de rolletjes goudbruin bakken in je oven die op 180 graden ingesteld is.
8 sneetjes witbrood
50 g zachte boter of margarine
50 g geraspte kaas
¼ koffielepel currypoeder
houten prikkers
Verwijder de korsten van de sneetjes brood en met een deegroller iets platrollen. Boter, kaas en currypoeder mengen en een laagje op het brood smeren. Brood oprollen en in ronde schijfjes snijden. Steek er een houten prikker door. Grill even voorverwarmen. De rolletjes op een bakplaat schikken en een paar minuten goudbruin grillen. Omdraaien en nog een paar minuten.
Weetje:
Het gaat vlug, kijk dus dat de rolletjes niet aanbranden.
---
Kaasrolletjes met roomkaas en bieslook
100 gram verse roomkaas
50 gram geraspte oude kaas
3 eetlepels sinaasappelsap
halve theelepel paprikapoeder
2 eetlepels fijnegeknipte bieslook
8 witte boterhammen
zout en peper
bereiding:
Meng de verse roomkaas met de geraspte kaas, sinaasappelsap, paprikapoeder en de bieslook door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de korsten van de boterhammen en rol deze met een deegroller heel plat. Besmeer de platgerolde boterhammen met het kaasmengsel en rol ze stevig op (net als een pannenkoek). Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven. Verwijder dan de folie en snijd elk rolletje in ongeveer 5 plakjes.
--
Warme, kruidige kaasrolletjes
1/3 roquefort
1/3 boter
1/3 kruidenkaas (Philadelfia bijvoorbeeld)
Witte boterhammen
Fijn gemalen kruiden naar keuze: brandnetel, duizendblad, look zonder look, engelwortel. (Maar ook keukenkruiden kunnen hier dienst doen. Liefst vers maar gedroogd kan ook)
Meng alle ingrediënten goed onder elkaar (met een beetje melk erbij werkt het iets gemakkelijker).
Snij de korstjes van de boterhammen.
Smeer een dikke laag van de mengeling op de boterham en rol de boterham op.
Rol nu alles in een stukje zilverpapier en laat even rusten in de koelkast.
Snij er rolletjes van 2 cm vanaf en leg die op een braadslede waar je een stuk anti-aanbakpapier op legt.
Laat de rolletjes goudbruin bakken in je oven die op 180 graden ingesteld is.