Recept
« Terug naar recepten
Polpettine Fritte Siciliaanse gehaktkoekjes
PT15M
Polpettine Fritte Siciliaanse gehaktkoekjes
Deze gehaktkoekjes komen oorspronkelijk uit Sicilie. In het gehakt zijn ook rozijnen en pijnboompitten verwerkt. Ze zijn lekker als hartig hapje uit het vuistje bij een feestje maar ze smaakten ook heerlijk bij mijn pikante aardappelsalade.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Polpettine Fritte Siciliaanse gehaktkoekjes te bereiden
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij klein. Pel het sjalotje en snij deze superfijn. Hak de rozijnen grof. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Meng het gehakt met de broodkruimels (of fijngemaakte beschuiten), tomaat, kaas, ui, rozijnen en pijnboompitten en wat zout en peper.
- Vorm van het mengsel platte koekjes. Bak de vleeskoekjes aan beide zijden goudbruin in hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. (Je kunt de vleeskoekjes eventueel ook paneeren voordat je ze bakt).
-
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De balletjes zijn lekker bij de borrel. Ik heb ze als voorgerecht bij mijn pikante aardappelsalade geserveerd.