Recept
« Terug naar recepten
Voorgerecht van spek en kaas
PT15M
Voorgerecht van spek en kaas
Een heerlijk voorgerecht van spek en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorgerecht van spek en kaas te bereiden
-rol ieder blokje kaas in een plakje ontbijtspek, eerst van voor naar achter, dan met nog een plakje van links naar rechts, zodat de kaas goed ingepakt is
-meng de sla met de stukjes tomaat en verdeel dit over bordjes zodat de bodem van het bordje net bedekt is
-bak de kaas-spek blokjes in een hete pan aan iedere zijde snel bruin en krokant (de kaas begint een beetje te smelten, maar dat maakt niet uit, de kaas moet iets zacht zijn, en wat eruit loopt schep je op het bord gewoon over de blokjes heen)
-leg op ieder bord 4 blokjes kaas en doe er direct een flinke theelepel kruidenboter over (zodat deze begint te smelten)
-bestrooi met verse peper en serveer direct
-meng de sla met de stukjes tomaat en verdeel dit over bordjes zodat de bodem van het bordje net bedekt is
-bak de kaas-spek blokjes in een hete pan aan iedere zijde snel bruin en krokant (de kaas begint een beetje te smelten, maar dat maakt niet uit, de kaas moet iets zacht zijn, en wat eruit loopt schep je op het bord gewoon over de blokjes heen)
-leg op ieder bord 4 blokjes kaas en doe er direct een flinke theelepel kruidenboter over (zodat deze begint te smelten)
-bestrooi met verse peper en serveer direct