KookJij

Vrolijke kokosrijst

Een heerlijk vrolijke kokosrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vrolijke kokosrijst te bereiden

De rabarberstengels schillen, in stukjes van 2 cm snijden en in 5 – 10 minuten gaarkoken. Afgieten en het vocht bewaren. 4 timbaaltjes of kleine potjes bekleden met plastic keukenfolie. Start met 100 cc van het rabarbervocht en voeg (terwijl het nog goed warm is) de kokos aan toe. Even flink omroeren zodat alle kokos samen het vocht opneemt. De vanillesuiker en de gemberpuree erbij doen en doorroeren. Als de massa te droog wordt een beetje van het kookvocht extra toevoegen. Nu de rabarber en de gele rijst er door roeren en als het lekker door elkaar zit verdelen over de 4 timbaaltjes. Plastic dichtvouwen en in de koelkast zetten.

Timbaaltje uitstorten op een bordje en voorzichtig het keukenfolie verwijderen. Het kokosrijsttorentje kan afgemaakt worden met in plakjes gesneden verse aardbeien en een klein schepje crème fraiche.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst