KookJij

Walnoten-chocolade-Bastognetaart

Een heerlijk walnoten-chocolade-bastognetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lu
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Walnoten-chocolade-Bastognetaart te bereiden

Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Smelt de boter, verkruimel de Bastognekoeken, en hak de walnoten in stukjes (hou een aantal walnoten heel voor de garnering). Roer de verkruimelde Bastognekoeken en walnoten door de boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van een met plasticfolie bedekte kleine springvorm (doorsnee 20 cm). Laat de bodem in de koelkast hard worden. Klop de monchou los met een mixer. Breek de chocolade in stukjes en laat het in de magnetron zachtjes smelten (ongeveer 3 minuten bij 360 watt) of au bain marie. Mix de gesmolten chocolade door de losgeroerde monchou en voeg de 6 eetlepels bakgember hieraan toe. Schep het mengsel op de hard geworden bodem. Laat de taart ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven en garneer de taart met stukjes walnoot en een paar stokjes Mikado.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jelle

jelle zegt:
ik sta nu in de keuken om deze taart te maken ik heb al kleine beetjes geproeft heerlijk!!