Recept
« Terug naar recepten
Walnoten-chocolade-Bastognetaart
PT30M
Walnoten-chocolade-Bastognetaart
Een heerlijk walnoten-chocolade-bastognetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lu
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnoten-chocolade-Bastognetaart te bereiden
Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Smelt de boter, verkruimel de Bastognekoeken, en hak de walnoten in stukjes (hou een aantal walnoten heel voor de garnering). Roer de verkruimelde Bastognekoeken en walnoten door de boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van een met plasticfolie bedekte kleine springvorm (doorsnee 20 cm). Laat de bodem in de koelkast hard worden. Klop de monchou los met een mixer. Breek de chocolade in stukjes en laat het in de magnetron zachtjes smelten (ongeveer 3 minuten bij 360 watt) of au bain marie. Mix de gesmolten chocolade door de losgeroerde monchou en voeg de 6 eetlepels bakgember hieraan toe. Schep het mengsel op de hard geworden bodem. Laat de taart ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven en garneer de taart met stukjes walnoot en een paar stokjes Mikado.
jelle zegt: