KookJij

Wildpastei op pluksla met cumberland saus

Een heerlijk wildpastei op pluksla met cumberland saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: de vorket
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wildpastei op pluksla met cumberland saus te bereiden

Indien nodig de pluksla wassen en drogen.
Pel en schil de sjalotten. Snij ze in de lengte twee keer door en snij ze vervolgens zeer zijn.
Was de citroen en sinaasappel onder de kraan. Maak van beiden een zeste. Blancheer deze met de sjalotten in één glas rode wijn. Roer de bessengelei los in een kom. Doe er de zeste en sjalotten bij. Laat dit even doorkoken.
Breng daarna op smaak met mosterd, sinaasappelsap, citroensap en een beetje gembervocht. Roer alles goed door elkaar. Let op de saus mag niet te dun worden. Af laten koelen.
Snij het stokbrood in dunne schijven en laat het even toasten in de oven.
Van elke paté 16 plakjes snijden.
Presentatie
Zet grote borden klaar.
Verdeel de pluksla over de borden. Druppel er olijfolie over en nevel er azijn op.
Leg de drie soorten wildpastei op de sla.
Verdeel de cumberlandsaus in kleine bakjes en zet deze op bord.
Zet de borden op tafel. Serveer het stokbrood in mandjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst