Recept
« Terug naar recepten
Wildzwijnterrine
PT60M
Wildzwijnterrine
Een heerlijk wildzwijnterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildzwijnterrine te bereiden
Snijd het vlees in grove stukken.
Laat het vlees en de 400 gram spek in de koelkast heel koud worden.
Draai het vlees in de keukenmachine, met het stalen mes, heel fijn.
Voeg de eiwitten, room en de rode wijn toe en laat alles samen tot een egale massa draaien.
Voeg dan de oveerige ingredienten toe en laat alles samen nog kort draaien in de machine.
Doe het mengsel over in een kom en spatel de pistachnoten en blokjes vet spek door het vlees.
Snijd de 400 gram spek in dunne plakken.
Bedek de bodem van een terrine met bakpapier en bekleed de terrine met de plakken spek.
Zorg ervoor dat het spek ruim over de rand van de terrine hangt.
Vul de terrine met het vlees en druk de massa even voorzichtig aan.
Vouw de plakken vers spek naar binnen en zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.
Verwarm de oven voor op 140 graden C.
Zet de terrine in een braadslee en vul deze met heet water (80-90 graden C.) tot een kwart van de terrine hier nog boven uitsteekt.
Zet de braadslee in de oven en bak de terrine in ca 1 uur.
Laat het vlees en de 400 gram spek in de koelkast heel koud worden.
Draai het vlees in de keukenmachine, met het stalen mes, heel fijn.
Voeg de eiwitten, room en de rode wijn toe en laat alles samen tot een egale massa draaien.
Voeg dan de oveerige ingredienten toe en laat alles samen nog kort draaien in de machine.
Doe het mengsel over in een kom en spatel de pistachnoten en blokjes vet spek door het vlees.
Snijd de 400 gram spek in dunne plakken.
Bedek de bodem van een terrine met bakpapier en bekleed de terrine met de plakken spek.
Zorg ervoor dat het spek ruim over de rand van de terrine hangt.
Vul de terrine met het vlees en druk de massa even voorzichtig aan.
Vouw de plakken vers spek naar binnen en zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.
Verwarm de oven voor op 140 graden C.
Zet de terrine in een braadslee en vul deze met heet water (80-90 graden C.) tot een kwart van de terrine hier nog boven uitsteekt.
Zet de braadslee in de oven en bak de terrine in ca 1 uur.