KookJij

Witlof van Jamie Oliver

Een heerlijk witlof van jamie oliver recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Jamie Oliver
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof van Jamie Oliver te bereiden

Oven voorverwarmen op 240 graden C. Witlof wassen en in vieren snijden. Bittere uiteinden eruit snijden. In een koekenpan een flinke klont boter smelten en de struikjes witlof erin bakken met peper, knoflook en tijm. Na 4 minuten het sinaasappelsap en de gembersiroop erbij doen en even laten smoren tot het gaat sissen. Overdoen in een ovenschaal en helemaal afdekken met aluminiumfolie. 10 minuten in de oven zetten,en dan de folie eraf halen, half bakje boursin erover verdelen en nog 15 minuten in de oven plaatsen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

L.Boeter

L.Boeter zegt:
lijkt me heerlijk