Recept
« Terug naar recepten
Witlofschotel
PT30M
Witlofschotel
Een heerlijk witlofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Mieke Voorma-Simons
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofschotel te bereiden
De boter verwarmen ,
ui en katenspek hierin 5 minuten fruiten,
stronkjes witlof doormidden snijden in de lengte en deze
2 minuten mee fruiten ,
afblussen met 1 dl. wijn of water ,
1/2 theelepel tijm erover strooien ,
deksel op de pan doen en nog 2 min. laten smoren ,
de kaas over de witlof leggen en 5 min. laten smelten.
ui en katenspek hierin 5 minuten fruiten,
stronkjes witlof doormidden snijden in de lengte en deze
2 minuten mee fruiten ,
afblussen met 1 dl. wijn of water ,
1/2 theelepel tijm erover strooien ,
deksel op de pan doen en nog 2 min. laten smoren ,
de kaas over de witlof leggen en 5 min. laten smelten.