Recept
« Terug naar recepten
Witlofschuitjes
PT20M
Witlofschuitjes
Een heerlijk witlofschuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofschuitjes te bereiden
-De witlof doormidden snijden, en de harde binnenkant eruit halen tot je schuitjes overhebt.
-In een pan met weinig olie heel zachtjes gaar smoren, voorzichtig met omdraaien, dat ze niet uit elkaar vallen.
-Uit laten lekken op keukenpapier en intussen de bacon zachtjes krokant bakken.
-De smeerkaas met sambal in de magnetron laten smelten (let op, dit gaat snel).
-De witlof op 2 bordjes verdelen, de smeerkaas erin schenken en de bacon er kruislings insteken (dat ze een beetje boven het lof uitsteken.
-Bestrooien met bieslook en 2 plakken stokbrood ernaast leggen.
-Direct heet serveren.
-In een pan met weinig olie heel zachtjes gaar smoren, voorzichtig met omdraaien, dat ze niet uit elkaar vallen.
-Uit laten lekken op keukenpapier en intussen de bacon zachtjes krokant bakken.
-De smeerkaas met sambal in de magnetron laten smelten (let op, dit gaat snel).
-De witlof op 2 bordjes verdelen, de smeerkaas erin schenken en de bacon er kruislings insteken (dat ze een beetje boven het lof uitsteken.
-Bestrooien met bieslook en 2 plakken stokbrood ernaast leggen.
-Direct heet serveren.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Je kan in plaats van de smeerkaas ook kaasfondue gebruiken, ook heel lekker.