KookJij

Gevuld stokbrood: 1x met tonijncrème en 1x met (room)kaas en rauwe ham

Voor onze gasten maakte ik bij de lunch gevuld stokbrood. Niet tevoren gepland dus gevuld met wat ik in huis had. Eén stokbrood (twee heften) met tonijnrème en het tweede stokbrood (twee helften) met roomkaas, geraspte oude kaas en rauwe ham. Beide stokbroden gegarneerd met kerstomaatjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Hapjes - Warm
  3. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevuld stokbrood: 1x met tonijncrème en 1x met (room)kaas en rauwe ham te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete-lucht.
  2. Halveer beide stokbroden (baguets) in de lengte. Hol ze eventueel een klein beetje uit.
  3. Maak van de tonijn, sjalotjes, mayonaise en kappertjes of augurk een smeuïg mensel en smeer dit op 2 helften van het stokbrood. Garneer met reepjes kaas en halve kerstomaatjes.
  4. Smeer de overige helften stokbrood in met de roomkaas gemengd met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Leg hier en daar een reepje rauwe ham, een half kerstomaatje en eventueel wat olijven.
  5. Verdeel de rest van de geraspte
    kaas erover.
  6. Zet de stokbroden op een bakplaat en bak ze in plm. 20 tot 25 minuten lichtbruin (de kaas moet gesmolten zijn).

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Verzin je eigen creatie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst