Lekker als lunchgerecht met een kop soep.
Kan ook met stokbrood of ciabatta.
Recept
« Terug naar recepten
Gevuld Turks brood uit oven
PT15M
Gevuld Turks brood uit oven
2 verschillende soorten gevuld Turks brood. Een vegetarische versie en één met vis. Je kunt er natuurlijk van alles tussen stoppen, maar deze vullingen viel bij ons erg in de smaak
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevuld Turks brood uit oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij het Turks brood dwars door en daarna nog door de helft. Besmeer alle binnenzijden met de roomkaas.
VEGETARISCHE VERSIE. Bestrijk de roomkaas met de ayvar of pesto. Verdeel hierover de paprikastukjes en olijven. Leg de plakken kaas erop en dek af met de andere helft van het ROOD: - MET TONIJN. Besmeer ook deze helften met roomkaas.
- Maak een smeuïg mengsel van de tonijn door de mayonaise en gesnipperde sjalot erdoor te roeren. Maak op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijn over de roomkaas. Verdeel de kappertjes over de tonijn.Dek af met de plakken kaas.
- Zet de helften Turks brood in het midden van de oven en bak deze plm. 20 minuten tot de kaas goed is gesmolten