Recept
« Terug naar recepten
Witloofroomsoep
PT25M
Witloofroomsoep
Een heerlijk witloofroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofroomsoep te bereiden
1. Pel en snipper de ui. Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken. Stoof het witloof en de ui in de boter.
2. Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.
3. Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel - goed roerend - bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.
2. Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.
3. Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel - goed roerend - bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.