Recept
« Terug naar recepten
Worteljam met kardemom
PT20M
Worteljam met kardemom
Een heerlijk worteljam met kardemom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Worteljam met kardemom te bereiden
1. Doe de wortelen in een pan, overgiet ze met water en kook ze in 10-15 minuten gaar. Giet ze af en hak ze fijn (of stamp ze fijn met een pureestamper).
2. Doe de wortel met de citroen- en sinaasappelschil , de beide soorten sap en de kardemomzaadjes in een inmaakpan.
3. Voeg de geleisuiker toe en breng het al roerend aan de kook, 3 minuten doorkoken( de kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen als je roert).
4. Schep in hete gesteriliseerde potten en sluit deze.
2. Doe de wortel met de citroen- en sinaasappelschil , de beide soorten sap en de kardemomzaadjes in een inmaakpan.
3. Voeg de geleisuiker toe en breng het al roerend aan de kook, 3 minuten doorkoken( de kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen als je roert).
4. Schep in hete gesteriliseerde potten en sluit deze.
cathy zegt:
:)