Recept
« Terug naar recepten
Citroengelei, citroenjam of citroenmarmelade
PT15M
Citroengelei, citroenjam of citroenmarmelade
Deze heerlijke citroenjam is niet alleen erg lekker op pannenkoeken maar je kunt er ook allerlei gerechten mee verrijken. Bijvoorbeeld vis of kip krijgen door de toevoeging van wat citroengelei of -jam een super lekkere smaak.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Van Gilse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroengelei, citroenjam of citroenmarmelade te bereiden
- De citroenen goed onder stromend warm water schoonboenen en heel dun schillen. Er mag geen wit aan de schillen blijven zitten. De schillen in dunne reepjes snijden en in 1 deciliter water zacht koken.
- De schilletjes met kookvocht, citroensap en water aanvullen tot 7½ deciliter. Het vocht goed met de geleisuiker vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken.
- De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken.
- De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.
- De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de schilletjes goed verdeeld blijven in de gelei.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Bijvoorbeeld vis of kip krijgen door de toevoeging van wat citroengelei of - jam een super lekkere smaak