Bewaar de potten jam bij voorkeur in de kelder of op andere koele donkere plaats.
Geopende potten dienen in de koelkast bewaard te worden en zijn na opening nog beperkt houdbaar.
Recept
« Terug naar recepten
Frambozenjam (Basisrecept)
PT20M
Frambozenjam (Basisrecept)
Deze frambozenjam is niet alleen een heerlijke jam voor op brood en
crackers maar ook een perfecte basis voor dressings en sauzen. Ook
ideaal voor de afwerking van een rode- of bosvruchtenvlaai of in een tiramisu.
Meestal gebruik ik het sap van een citroen voor de frisse touch in jam,
maar deze keer heb ik een frambozen Edik gebruik. Een goed alternatief is
frambozen azijn of het sap van een citroen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozenjam (Basisrecept) te bereiden
- Zorg voor potten die goed schoon zijn door ze met heet sodawater of in de vaatwasser te wassen.
- Was de frambozen en doe ze met het aanhangende water in een ruime pan.
- Meng de suiker en het citroensap erdoorheen en laat het 5 tot 10 minuten doorkoken.
- Vul de potten tot net onder de rand, liefst met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven.
- Draai de potten goed dicht en zet ze 5 tot 10 minuten op zijn kop.
- Zet daarna de potten weer recht en als ze volledig afgekoeld zijn zul je merken dat de jam pas stevig wordt.