KookJij

Frambozenjam (Basisrecept)

Deze frambozenjam is niet alleen een heerlijke jam voor op brood en crackers maar ook een perfecte basis voor dressings en sauzen. Ook ideaal voor de afwerking van een rode- of bosvruchtenvlaai of in een tiramisu. Meestal gebruik ik het sap van een citroen voor de frisse touch in jam, maar deze keer heb ik een frambozen Edik gebruik. Een goed alternatief is frambozen azijn of het sap van een citroen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozenjam (Basisrecept) te bereiden

  1. Zorg voor potten die goed schoon zijn door ze met heet sodawater of in de vaatwasser te wassen.
  2. Was de frambozen en doe ze met het aanhangende water in een ruime pan.
  3. Meng de suiker en het citroensap erdoorheen en laat het 5 tot 10 minuten doorkoken.
  4. Vul de potten tot net onder de rand, liefst met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven. 
  5. Draai de potten goed dicht en zet ze 5 tot 10 minuten op zijn kop.
  6. Zet daarna de potten weer recht en als ze volledig afgekoeld zijn zul je merken dat de jam pas stevig wordt.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Bewaar de potten jam bij voorkeur in de kelder of op andere koele donkere plaats.
Geopende potten dienen in de koelkast bewaard te worden en zijn na opening nog beperkt houdbaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst