Recept
« Terug naar recepten
Yoghurt met vers fruit en knapperige granencrumble
PT25M
Yoghurt met vers fruit en knapperige granencrumble
Een heerlijk yoghurt met vers fruit en knapperige granencrumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurt met vers fruit en knapperige granencrumble te bereiden
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Meng de havermoutvlokken, de amandelen en de zonnebloempitten in een kom. Overgiet met de ahornsiroop en meng goed.
Leg bakpapier in een grote ovenschotel (22 x 32 cm). Giet er de bereiding in, druk aan en strijk glad met een vork. Bak in 12 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
Verdeel het fruit over 4 kommetjes of 4 brede glazen. Giet er de yoghurt op (gesuikerd naar eigen smaak), bedek met in stukjes gebroken crumble en dien meteen op.
Met de aangegeven hoeveelheden bekom je een grote crumblereep: verpak de crumble in aluminiumfolie of in een metalen doos, zo kan je ‘m zonder problemen enkele dagen bewaren en ook op voorhand bakken voor een hele week.