KookJij

Rode bietensalade met appel en rolmops

Deze salade van rolmops, rode biet en appel is heerlijk van smaak. Het zurige van de rolmops en het zoetige van de bietjes is in perfecte balans. Gebruik het als amuse in een glaasje , of als heerlijke salade op een broodje bij de lunch. Ook lekker op toast bij de borrel. Uit een amuseboekje haalde ik dit grecept. Helaas had ik 2 ingrediënten niet voorhanden en heb op mijn eigen manier deze salade bedacht.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
  3. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode bietensalade met appel en rolmops te bereiden

  1. Kook de rode biet gaar. Laat de biet afkoelen en verwijder de schil.
  2. Snij in kleine blokjes. Roer een dressing van de Griekse Yoghurt , mayonaise, en de peterselie. Schep de rolmops, rode biet en appel door deze saladedressing.
  3. Schep in glaasjes en werk af met een blaadje peterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Serveertip Minder werk? Koop dan geen verse biet maar voorgekookte bietjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst