Recept
« Terug naar recepten
Afghaanse kip-yoghurtcurry
PT30M
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Onlangs heb ik in een Afghaans restaurantje gegeten en ik vond de kruidige
smaken echt heerlijk. Daardoor kwam ik op het idee om me eens wat meer
te verdiepen in de Afghaanse keuken. Ik kwam het recept van deze
kruidige kip-yoghurtcurry tegen en dat leek me wel lekker om een keertje te
maken. Zo gezegd zo gedaan en het was inderdaad een voltreffer.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afghanistan
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Receptengalerie (in eigen keuken gemaakt, beetje aangepast en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Afghaanse kip-yoghurtcurry te bereiden
- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de stukjes kip (in 2 gedeeltes) rondom bruin. Schep de gebruinde stukjes kip op een bord en zet opzij.
- Voeg eventueel een beetje olie toe en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en peper toe en bak die een minuutje mee.
- Voeg de specerijen toe en bak ze mee tot ze gaan geuren.
- Doe de yoghurt en een scheut water (uit de waterkoker) erbij en meng alles door elkaar.
- Voeg de stukken kip, de verse kruiden en peper/zout toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Laat het geheel, eventueel met deksel op de pan, op een laag vuur nog 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- De curry kan geserveerd worden als de kip gaar is en de saus ingedikt.
- Het is geen punt als de saus er wat geschift uitziet, dat is niet altijd te voorkomen met yoghurt.