KookJij

Afghaanse kip-yoghurtcurry

Onlangs heb ik in een Afghaans restaurantje gegeten en ik vond de kruidige smaken echt heerlijk. Daardoor kwam ik op het idee om me eens wat meer te verdiepen in de Afghaanse keuken. Ik kwam het recept van deze kruidige kip-yoghurtcurry tegen en dat leek me wel lekker om een keertje te maken. Zo gezegd zo gedaan en het was inderdaad een voltreffer.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afghanistan
Keuken: Midden Oosten
Bron: Receptengalerie (in eigen keuken gemaakt, beetje aangepast en gefotografeerd)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Afghaanse kip-yoghurtcurry te bereiden

  1.  Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de stukjes kip (in 2 gedeeltes) rondom bruin. Schep de gebruinde stukjes kip op een bord en zet opzij.
  2. Voeg eventueel een beetje olie toe en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en peper toe en bak die een minuutje mee.
  3. Voeg de specerijen toe en bak ze mee tot ze gaan geuren.
  4. Doe de yoghurt en een scheut water (uit de waterkoker) erbij en meng alles door elkaar.
  5. Voeg de stukken kip, de verse kruiden en peper/zout toe en roer het geheel goed door elkaar.
  6. Laat het geheel, eventueel met deksel op de pan, op een laag vuur nog 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  7. De curry kan geserveerd worden als de kip gaar is en de saus ingedikt.
  8. Het is geen punt als de saus er wat geschift uitziet, dat is niet altijd te voorkomen met yoghurt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst