Ik had lekkere malse kippendijen gekocht en ik wilde een beetje een zomers gerecht maken. Op internet kwam ik een recept tegen in het Engels dus het moest even vertaald worden. Ik heb nog enkele aanpassingen gedaan en er mijn eigen draai aan gegeven.
Om het nog een extra Caribisch tintje te geven heb ik er nog een paar theelepeltjes "Caribbean Spice" toegevoegd, uit de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Het resultaat was dit heerlijke kippetje.
Recept
« Terug naar recepten
Caribische kip
PT90M
Caribische kip
Een lekker zomers kipgerecht.
Ik heb het gegeten met rijst en eigengemaakt tafelzuur, maar andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Eatgood4life
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caribische kip te bereiden
- Meng de ingrediënten voor de marinade en laat hierin de kip 30 minuten tot 1 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm de olie in een grote pan en verdeel de suiker over de bodem van de pan. Als de suiker begint te borrelen en bruin begint te worden doe je de drumsticks in de pan. Let op dat de suiker niet aan gaat branden. Bak de kip om en om mooi bruin.
- Voeg de ketchup, de marinade en 1-2 kopjes water toe.
- Breng de kip aan de kook en laat dit 3 kwartier tot 1 uur op een klein pitje zachtjes sudderen.
- Vergeet niet af en toe om te roeren.
- Als de jus te dun blijft kun je dit op het laatst een beetje in laten koken door de deksel van de pan te nemen en het vuur wat hoger te draaien, eventueel kun je het nog wat binden met maïzena of allesbinder.