TIP: Je kunt zowel witte als groene asperges gebruiken.
Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst erbij, maar met pasta kan ook
heel goed.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktstoofje met paprika, tomaat en asperges
PT20M
Gehaktstoofje met paprika, tomaat en asperges
Aan het einde van de week is het meestal improviseren. Vaak maak ik dan
een quiche of een pan soep voor het weekend. Doel is altijd om zoveel
mogelijk ingrediënten te gebruiken die nog op moeten zodat ik in ieder
geval zo weinig mogelijk weg hoef te gooien.
De asperges waren blijven liggen omdat er iemand minder mee at dan voor
te voren gedacht, de tomaten lagen ook te schreeuwen om gebruikt te
worden, een paprikastoplicht gaat eigenlijk elke week wel standaard mijn
winkelwagentje in en gehakt had ik ook nog in de koelkast liggen.
Zo is dus dit pruttelpotje ontstaan, smaken die goed bij elkaar passen en
bovendien ook bij de gebakken aardappeltjes en gekookte rijst die ik nog
had. Een win-win situatie dus. Je kunt met de basis van dit stoofje natuurlijk
ook allerlei andere varianten maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktstoofje met paprika, tomaat en asperges te bereiden
- Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul, voeg peper, zout en paprikapoeder toe en schep alles door elkaar.
- Schil intussen de asperges en snij ze in stukjes, was de paprika's en snij ze in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt.
- Bak dit ongeveer 3 tot 5 minuutjes en voeg dan de crème fraîche toe en roer alles door elkaar zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
- Maak het geheel op smaak met 1 runderbouillontablet en 1 koffie lepel bruine suiker en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
- Garneer eventueel met fijngesneden peterselie.