Recept
« Terug naar recepten
Zabaglione classico uit Venetie met aardbeien
PT30M
Zabaglione classico uit Venetie met aardbeien
Een heerlijk zabaglione classico uit venetie met aardbeien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zabaglione classico uit Venetie met aardbeien te bereiden
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
Doe de eierdooiers met de suiker in een brandschone hittebestendige schaal en klop het geheel met de mixer stijf.
Voeg geleidelijk de witte wijn toe en mix flink.
Zet nu de schaal in een pan met zachtkokend water en blijf het geheel mixen tot alles dik en schuimig wordt ( ongeveer 6 min. )
( tip )
Als je de garde van de mixer omhaag haalt moet ze een dik spoor op het mengsel na laten.
Giet het mengsel in 5 diepe borden.
Laat per persoon 4 aardbeien drijven in het geheel.
Doe de eierdooiers met de suiker in een brandschone hittebestendige schaal en klop het geheel met de mixer stijf.
Voeg geleidelijk de witte wijn toe en mix flink.
Zet nu de schaal in een pan met zachtkokend water en blijf het geheel mixen tot alles dik en schuimig wordt ( ongeveer 6 min. )
( tip )
Als je de garde van de mixer omhaag haalt moet ze een dik spoor op het mengsel na laten.
Giet het mengsel in 5 diepe borden.
Laat per persoon 4 aardbeien drijven in het geheel.