KookJij

Zilveritjes ingemaakt in zoetzure balsamico-azijn (Cipolline all'aceto balsamico)

Kleine uitjes (zilveruitjes) zoetzuur ingemaakt op balsamicoazijn. Heerlijk als borrelhapje, maar ook lekker bij leeswaren, bij de antipasti of in stukjes door een salade met rucola en wat lekkere Italiaanse vleeswaren.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 271 kCal energie
0.88 Gram eiwit
0.13 Gram vet
42 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Pietro Cucina (Peter Housmans)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zilveritjes ingemaakt in zoetzure balsamico-azijn (Cipolline all'aceto balsamico) te bereiden

  1. Pel de uitjes, maar laat de wortelaanzet eraan zitten.
  2. Breng het water en de witte wijn aan de kook en blancheer hierin de uitjes plm. 10 minuten tot ze zacht zijn. Zeef de uitjes uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
  3. Laat de basterdsuiker ismelten n een pan op een niet te hoog vuur. Vlak voor de suiker gaat borrelen voeg je de uitjes erbij en roer je goed door zodat de uitjes rondom met suiker zijn bedekt. Voeg nu de balsamicoazijn toe en laat dit geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Neem de pan dan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
  4.  De uitjes zijn nu eetbaar. Maar hoe langer je ze bewaart onder de balsamico-azijn, hoe lekkerder
    ze worden.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Tijdens onze vakanties in Italië (Piemonte) hebben we een paar maal deze lekkere uitjes op balsamicoazijn gekocht.
(Ik heb wat meer bruine suiker in het recept gebruikt dan in het originele recept (was 30-35 gram). Ook de hoeveelheid balsamicoazijn heb ik opgevoerd naar 3 dl. (was 2 1/2 dl).
Zorg dat de balsamico-azijn boven de uitjes uit komt. Is er te weinig azijn, voeg dan nog wat extra toe. Op deze manier kunt u de uitjes enkele maanden in de koelkast bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst