KookJij

Zabaglione met verse bessen

Een heerlijk zabaglione met verse bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zabaglione met verse bessen te bereiden

Haal 14 topjes of kleine blaadjes munt uit de takjes en leg deze in wat water met een paar ijsblokjes. Verdeel de frambozen en bessen over de glazen. Strooi er wat poedersuiker over. De eidooiers en suiker au bain marie witschuimig en warm kloppen. Let op, dat het water van de bain marie niet de bak met de eidooiers raakt. Klop er vervolgens de port door. Klop door tot de saus als een lint van de garde loopt. De saus direct over de glazen verdelen en uitserveren. Garneer met een blaadje munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

henny van Berkel

henny van Berkel zegt:
ipv witte port is het ook heel lekker met marsala, henny