Recept
« Terug naar recepten
Zabaglione met verse bessen
PT45M
Zabaglione met verse bessen
Een heerlijk zabaglione met verse bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zabaglione met verse bessen te bereiden
Haal 14 topjes of kleine blaadjes munt uit de takjes en leg deze in wat water met een paar ijsblokjes. Verdeel de frambozen en bessen over de glazen. Strooi er wat poedersuiker over. De eidooiers en suiker au bain marie witschuimig en warm kloppen. Let op, dat het water van de bain marie niet de bak met de eidooiers raakt. Klop er vervolgens de port door. Klop door tot de saus als een lint van de garde loopt. De saus direct over de glazen verdelen en uitserveren. Garneer met een blaadje munt.
henny van Berkel zegt: