Recept
« Terug naar recepten
Zalm met Sinaasappel Saus uit de Oven
PT30M
Zalm met Sinaasappel Saus uit de Oven
Combinatie gerechten van fruit en vlees of vis zijn er altijd al geweest in allerlei keukens.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met Sinaasappel Saus uit de Oven te bereiden
- Bedek de ovenbakplaat met het vel bakpapier en kwast dat in met een mix van de pida-olie en de sesamolie.
- Leg op de bakplaatde filets van vis op hun velkant naar beneden.
- Leg op de bakplaat (met de snijkant naar beden) de 1/2 struijes Pak Choi en de schijven sinaasappel. Bestrooi alles naar smaak met pezo.
- Kwast de vis, de schijven sinaasappel en de Pak Choi in met de olie mix.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat die daar 15 minuten in staan.
- Meng ondertussen alle ingredienten voor de saus in een sauspannetje en verwarm onder flink doorroeren.
- Dien direct op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een niet al te droge witte wijn