Recept
« Terug naar recepten
Zatte golfballen met pistache ijs en gekonfijte ke
PT70M
Zatte golfballen met pistache ijs en gekonfijte ke
Een heerlijk zatte golfballen met pistache ijs en gekonfijte ke recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
26 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zatte golfballen met pistache ijs en gekonfijte ke te bereiden
Neem een grote kom en breek hierin de cake, in kleine stukjes. Besprenkel met 2 glazen Grand Marnier.
In laten trekken.
Snij de sukade in kleine stukjes.
Roer de sukade en crème fraîche met twee eetlepels suiker door de kwark.
Meng nu de cake met de kwark voorzichtig door elkaar. Let erop dat het een stevige massa wordt en de cake nog als stukjes zichtbaar blijft. De ballen mogen niet te nat zijn. Eventueel minder kwark gebruiken.
Vorm er 52 kleine golfballen van. Gebruik hiervoor een ijsknijper.
Zet terug in de koeling tot gebruik. Onder folie.
Hak de gekonfijte kersen in kleine stukjes en zet weg tot gebruik.
Sla de slagroom stijf, voeg op het laatst een paar theelepeltjes suiker toe.
Presentatie
Zet grote borden klaar.
Verdeel de kokosrasp op een platte schaal of dienblad en rol de ballen er doorheen.
Bepoeder de borden met poedersuiker.
Leg op ieder bord twee kleine golfballen.
Met een kleine ijsknijper twee balletjes ijs erbij leggen, slagroom toefjes erop spuiten.
Garneren met de fijngesneden gekonfijte kersen.
In laten trekken.
Snij de sukade in kleine stukjes.
Roer de sukade en crème fraîche met twee eetlepels suiker door de kwark.
Meng nu de cake met de kwark voorzichtig door elkaar. Let erop dat het een stevige massa wordt en de cake nog als stukjes zichtbaar blijft. De ballen mogen niet te nat zijn. Eventueel minder kwark gebruiken.
Vorm er 52 kleine golfballen van. Gebruik hiervoor een ijsknijper.
Zet terug in de koeling tot gebruik. Onder folie.
Hak de gekonfijte kersen in kleine stukjes en zet weg tot gebruik.
Sla de slagroom stijf, voeg op het laatst een paar theelepeltjes suiker toe.
Presentatie
Zet grote borden klaar.
Verdeel de kokosrasp op een platte schaal of dienblad en rol de ballen er doorheen.
Bepoeder de borden met poedersuiker.
Leg op ieder bord twee kleine golfballen.
Met een kleine ijsknijper twee balletjes ijs erbij leggen, slagroom toefjes erop spuiten.
Garneren met de fijngesneden gekonfijte kersen.