DIEN OP :
Geef er wat rijst bij en paksoi en strooi daarover wat sesamzaadjes en limoenzest.
Je kunt daarbij ook nog eens komkommer geven, die gemarineerd is in gekruide rijstazijn met een scheutje sesamolie.
Of ook:
In een wok 6 eetlepels rijstolie heet maken en daarin oplossen 3 cc zout en 10 cc suiker. Fruit daarin aan een paar gesnipperde sjalotjes met knoflook en flens daar in 500 gram wilde spinazie met 5 eetlepels klein gemaakte bamboespruitjes.
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars Cantonese Stijl
PT60M
Zeebaars Cantonese Stijl
Een heerlijk zeebaars cantonese stijl recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars Cantonese Stijl te bereiden
1).Houd 2 eetlepels witte wijn apart. Spoel de drooggemaakte filets goed met de rest van de witte wijn en laat die er even intrekken. Laat dan de vis uitdruipen, leg ze in het stoommandje of stoompan en stoom de vis in een kwartiertje gaar.
2).Ondertussen gaan alle ingrediënten - behalve de rijstolie - in een blender en pureer dat tot een homogene massa en zet dat apart.
3).Verhit de olie in een pannetje heel heet en gooi daarin de geblenderde massa en breng dat aan de kook.
4).Laat de gestoomde vis uitdruipen en leg de filets op een bord.
5).Giet de hete massa uit het pannetje over de stukken vis en strooi daarover nog eens wat gehakte blaadjes koriander.
2).Ondertussen gaan alle ingrediënten - behalve de rijstolie - in een blender en pureer dat tot een homogene massa en zet dat apart.
3).Verhit de olie in een pannetje heel heet en gooi daarin de geblenderde massa en breng dat aan de kook.
4).Laat de gestoomde vis uitdruipen en leg de filets op een bord.
5).Giet de hete massa uit het pannetje over de stukken vis en strooi daarover nog eens wat gehakte blaadjes koriander.