Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met langoestines en asperges
PT50M
Zeebaars met langoestines en asperges
Een heerlijk zeebaars met langoestines en asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met langoestines en asperges te bereiden
De zeebaarsfilets in 8 porties verdelen, 5 minuten pocheren in gezouten water ( of court-bouilon) en warm houden.
De langoestines pellen, het darmkanaal verwijderen en de staartjes kort bakken in wat boter. De staartjes uit de pan nemen en de pan deglaceren met het truffelsap. Goed roeren om alle aanbaksels los te maken. Enkele stukjes koude boter door de saus kloppen. Warm houden.
De groene asperges wassen, schillen met een dunschiller en beetgaar koken in gezouten water.
Acht rondjes snijden uit het brik- of filodeeg, inwrijven met wat boter, bestrooien met gemalen kaas, op een beboterde bakplaat leggen en 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Op elk voorverwarmd bord aan één kant twee porties zeebaars leggen en in elke portie een brikkoekje rechtop vaststeken. Drie langoestinestaartjes naast de zeebaars schikken en garneren met sprietjes bieslook. Aan de andere kant van het bord een waaier van vijf asperges schikken. Langs de rand saus lepelen.
De langoestines pellen, het darmkanaal verwijderen en de staartjes kort bakken in wat boter. De staartjes uit de pan nemen en de pan deglaceren met het truffelsap. Goed roeren om alle aanbaksels los te maken. Enkele stukjes koude boter door de saus kloppen. Warm houden.
De groene asperges wassen, schillen met een dunschiller en beetgaar koken in gezouten water.
Acht rondjes snijden uit het brik- of filodeeg, inwrijven met wat boter, bestrooien met gemalen kaas, op een beboterde bakplaat leggen en 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Op elk voorverwarmd bord aan één kant twee porties zeebaars leggen en in elke portie een brikkoekje rechtop vaststeken. Drie langoestinestaartjes naast de zeebaars schikken en garneren met sprietjes bieslook. Aan de andere kant van het bord een waaier van vijf asperges schikken. Langs de rand saus lepelen.