KookJij

Zeebaars met langoestines en asperges

Een heerlijk zeebaars met langoestines en asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars met langoestines en asperges te bereiden

De zeebaarsfilets in 8 porties verdelen, 5 minuten pocheren in gezouten water ( of court-bouilon) en warm houden.
De langoestines pellen, het darmkanaal verwijderen en de staartjes kort bakken in wat boter. De staartjes uit de pan nemen en de pan deglaceren met het truffelsap. Goed roeren om alle aanbaksels los te maken. Enkele stukjes koude boter door de saus kloppen. Warm houden.
De groene asperges wassen, schillen met een dunschiller en beetgaar koken in gezouten water.
Acht rondjes snijden uit het brik- of filodeeg, inwrijven met wat boter, bestrooien met gemalen kaas, op een beboterde bakplaat leggen en 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Op elk voorverwarmd bord aan één kant twee porties zeebaars leggen en in elke portie een brikkoekje rechtop vaststeken. Drie langoestinestaartjes naast de zeebaars schikken en garneren met sprietjes bieslook. Aan de andere kant van het bord een waaier van vijf asperges schikken. Langs de rand saus lepelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst