NOTABENE: In plaats van zeebaars (nogal dure vis) kun je ook andere, voordeliger vissoorten gebruiken: koolvis, kabeljauw, enz.
Drink de zelfde wijn als welke je gebruikte bij het bereiden van dit recept.
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met Tomatensaus
PT25M
Zeebaars met Tomatensaus
Zo maar een hapje vis met tomatensaus, zonder te denken aan een volledige maaltijd. Een tussendoortje, een lunchhapje, een snack
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
- > Hapjes - Warm
- > Low Carb - Ontbijt & Lunch
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met Tomatensaus te bereiden
- Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan de uien met de sambal en de knofllook.Wanneer de uien glazig zijn geworden de tomaten er bij doen en ze met een houten lepel stuk drukken. Roer goed door.
- Doe de wijn er bij, de daun salam, de kunyit, zout en peper en een kopje water. Breng aan de kook.
- Zet vuur lager en kook het water weer weg en laat de inhoud in de pan indikken. Roer zo nu en daan door,
- Zout en peper de visfilets en leg ze op de suas in de pan en sluit het deksel.
- Wacht 7 minuten en haal de vis eruit.
- Leg de stukken vis op een bord en de schep de saus er over.
Anna Koudys zegt:
Deze is heerlijk voor het weekend, lekker stukje Turks-, of stokbrood erbij.
Groetjes,
Anna.