Recept
« Terug naar recepten
Zelfgemaakte Cointreau
PT30M
Zelfgemaakte Cointreau
Zelf je drank maken, wie wil dat niet. Het is erg makkelijk om te doen!
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
WeckenOnline
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelfgemaakte Cointreau te bereiden
Doe de brandewijn of jenever in de weckfles. Voeg hier de suikerklontjes en de koffiebonen aan toe. Snijd het vanillestokje open en doe deze ook in de fles. Prik met een vork of satéprikker heel veel gaatjes in de sinaasappels en doe deze ook in de weckfles. Laat dit minimaal 44 dagen staan. Hoe langer hoe beter voor de smaak.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Frans zegt:
Ook ik heb recept cointreau via site kookjij.nl uitgeprobeerd.
Het recept staat nu reeds 7 weken te trekken. Ik wacht zolang mogelijk.
Ik heb grote augurkenpot gebruikt en de sinaasappelen in 4rn gesneden.
Enkele koffiebonen geplet er in gedaan en regelmatig de pot omgedraaid en beetje geschut.Indien ik zover ben om te proeven, geef ik daarna reactie.
Zijn er nog meer van dit soort recepten?:p
helmsing zegt:
Van wie heb je dit recept? Gaarne bronvermelding. In 2008 heb ik dit recept nml al ingestuurd.Letterlijk het zelfde, alleen gebruik jij een andere pot om alles in te doen.
Anneke
Anna zegt: