Ik heb voor dit recept het basisrecept van Oerkracht.nl gebruikt. Hier heb ik mijn eigen draai aan gegeven en wat ingrediënten weg gelaten. Tevens kan je, als je het wat zoeter wilt hebben, een lepel honing toevoegen voor het bakken, maar dit kan je natuurlijk ook toevoegen als je het gaat eten. Dit recept is voor zo'n 700 gram muesli. Ik heb van de bovenstaande ingrediënten een mix gemaakt en kwam op 700 gram uit.
Als de mix net uit de oven komt zijn de noten wat bitter, hoe verder de mix afkoelt, hoe zoeter het wordt.
Recept
« Terug naar recepten
Zelfgemaakte Muesli
PT60M
Zelfgemaakte Muesli
Gezonde muesli. Lekker voor bij het ontbijt, lunch of als snel tussendoortje.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelfgemaakte Muesli te bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 graden en doe bakpapier op je bakplaat.
- Meng de noten en pitten door elkaar.
- Smelt de kokosolie in een pan.
- Voeg de kokosolie toe aan de noten en meng dit goed (ze moeten glanzend zijn en niet aan elkaar plakken).
- Leg een laagje van de notenmix op de bakplaat, maak de laag niet te dik ivm het bakken van de noten. Is de laag te dik, dan worden de noten niet goed gebakken.
- Bak het geheel zo'n 30 minuten in de oven (na een kwartier even goed mixen).
- Voeg na 20 minuten wat kokosrasp toe en meng het goed.
- Laat het geheel goed afkoelen.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
rien zuiddam zegt:
Groetjes Rien