Recept
« Terug naar recepten
Zigeuner zuurkool
PT210M
Zigeuner zuurkool
Een heerlijk zigeuner zuurkool recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zigeuner zuurkool te bereiden
Bak de dobbelsteentjes gerookt spek uit in een eetlepel boter. Verwijder de zaadjes uit de paprika, snipper deze samen met de ui. Doe vervolgens de zuurkool, de jeneverbessen, de witte peperkorrels, de tomatenpuree en de paprika- en uisnippers in een pan met een dikke bodem en voeg de rode peper in zijn geheel toe. Laat dit alles 3 uur op een klein pitje sudderen. Daarna worden de dobbelsteentjes salami, de dobbelsteentjes uitgebakken spek en de stukjes appel toegevoegd. Neem tenslotte voor het serveren de rode peper uit de pan en voeg de witte wijn toe.
sonyanijntje zegt: