Recept
« Terug naar recepten
Zuiders buideltje van gandeham en paling met rijst
PT60M
Zuiders buideltje van gandeham en paling met rijst
Een heerlijk zuiders buideltje van gandeham en paling met rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuiders buideltje van gandeham en paling met rijst te bereiden
Verdeel de paling in mootjes. Hou 6 mootjes van ca. 5 cm apart voor garnering
Stoof de uisnippers, de fijngesneden groenten en de knoflook in de boter. Voeg na 2 minuten ook de paling (niet de 6 mootjes) er bij, zet het deksel op de pan en laat alles gedurende 5 minuten sudderen.
Blancheer de limoenzestes.
Voeg er dan de witte wijn, de visfumet, de gesneden spinazie, de limoenzestes, peper en zout bij.
Laat het mengsel nog eens 5 minuten koken en zeef het.
Laat het opgevangen kookvocht wat inkoken.
Werk de saus af met room en limoensap.
Voeg enkele lepels van deze saus toe aan de groenten en de paling.
Snij de Gandaham in dunne plakken met de snijmachine op stand 5+.
Snijd zoveel plakken als voor het bedekken van de vormpjes nodig is.
Beweeg de wagen met de ham langzaam langs het mes, dan worden de plakken ham mooier.
Beboter enkele vormpjes en beleg ze met ham.
Vul ze vervolgens met het palingmengsel en de kaas (halve rol).
Vouw de overhangende ham naar het midden terug.
Bak een kwartier voor het uitserveren de 6 mootjes met wat boter tot ze mooi bruin en gaar zijn en halveer ze in lengterichting
Plaats de gevulde vormpjes even in een matig warme oven (de ham mag niet bakken, enkel wat opwarmen) en zet ze daarna samen met de rijst en de saus op warme borden.
Snij reepjes van de courgette met een zestesnijder.
Versier het gerecht met verse kruiden, wat stukjes paling en courgettereepjes.
Giet er tot slot een beetje saus over.
Stoof de uisnippers, de fijngesneden groenten en de knoflook in de boter. Voeg na 2 minuten ook de paling (niet de 6 mootjes) er bij, zet het deksel op de pan en laat alles gedurende 5 minuten sudderen.
Blancheer de limoenzestes.
Voeg er dan de witte wijn, de visfumet, de gesneden spinazie, de limoenzestes, peper en zout bij.
Laat het mengsel nog eens 5 minuten koken en zeef het.
Laat het opgevangen kookvocht wat inkoken.
Werk de saus af met room en limoensap.
Voeg enkele lepels van deze saus toe aan de groenten en de paling.
Snij de Gandaham in dunne plakken met de snijmachine op stand 5+.
Snijd zoveel plakken als voor het bedekken van de vormpjes nodig is.
Beweeg de wagen met de ham langzaam langs het mes, dan worden de plakken ham mooier.
Beboter enkele vormpjes en beleg ze met ham.
Vul ze vervolgens met het palingmengsel en de kaas (halve rol).
Vouw de overhangende ham naar het midden terug.
Bak een kwartier voor het uitserveren de 6 mootjes met wat boter tot ze mooi bruin en gaar zijn en halveer ze in lengterichting
Plaats de gevulde vormpjes even in een matig warme oven (de ham mag niet bakken, enkel wat opwarmen) en zet ze daarna samen met de rijst en de saus op warme borden.
Snij reepjes van de courgette met een zestesnijder.
Versier het gerecht met verse kruiden, wat stukjes paling en courgettereepjes.
Giet er tot slot een beetje saus over.