KookJij

Zwarte pieten cakejes

Een heerlijk zwarte pieten cakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
  2. > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: baukje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwarte pieten cakejes te bereiden

Maak het beslag voor de cake volgens de wekwijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vul de papieren cakevormpjes voor 2/3 met het cakebeslag.
Bak de cakejes in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.


Verdeel de marsepein in meerdere stukken om zo meerdere kleurtjes te maken.
Doe er per stuk marsepein een paar druppeltjes kleurstof bij.


Als het marsepein hierdoor wat kleverig wordt, herstel je dit met wat poedersuiker.
Als je alle kleuren marsepein hebt gemaakt kan je de kragen, gezichten, hoedjes e.d maken van de zwarte pietren.



Als de cakejes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe dit volgens recept van de verpakking. Als het glazuur af is moet je deze wel snel verwerken, anders wordt deze hard, waardoor je de marsepein er niet in vast kunt zetten.


Smeer de bovenkanten van de cakjes in met het glazuur. Druk nu je marsepeinen vormpjes zo op de cakejes dat deze in het glazuur worden gedrukt en er een Zwartepiet ontstaat.


Laat dit geheel uitharden en je Zwartepiet cakejes zijn klaar!



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst