Recept
« Terug naar recepten
Zwarte pieten cakejes
PT50M
Zwarte pieten cakejes
Een heerlijk zwarte pieten cakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Kinderen - Gebak
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
baukje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwarte pieten cakejes te bereiden
Maak het beslag voor de cake volgens de wekwijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vul de papieren cakevormpjes voor 2/3 met het cakebeslag.
Bak de cakejes in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.
Verdeel de marsepein in meerdere stukken om zo meerdere kleurtjes te maken.
Doe er per stuk marsepein een paar druppeltjes kleurstof bij.
Als het marsepein hierdoor wat kleverig wordt, herstel je dit met wat poedersuiker.
Als je alle kleuren marsepein hebt gemaakt kan je de kragen, gezichten, hoedjes e.d maken van de zwarte pietren.
Als de cakejes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe dit volgens recept van de verpakking. Als het glazuur af is moet je deze wel snel verwerken, anders wordt deze hard, waardoor je de marsepein er niet in vast kunt zetten.
Smeer de bovenkanten van de cakjes in met het glazuur. Druk nu je marsepeinen vormpjes zo op de cakejes dat deze in het glazuur worden gedrukt en er een Zwartepiet ontstaat.
Laat dit geheel uitharden en je Zwartepiet cakejes zijn klaar!
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vul de papieren cakevormpjes voor 2/3 met het cakebeslag.
Bak de cakejes in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.
Verdeel de marsepein in meerdere stukken om zo meerdere kleurtjes te maken.
Doe er per stuk marsepein een paar druppeltjes kleurstof bij.
Als het marsepein hierdoor wat kleverig wordt, herstel je dit met wat poedersuiker.
Als je alle kleuren marsepein hebt gemaakt kan je de kragen, gezichten, hoedjes e.d maken van de zwarte pietren.
Als de cakejes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe dit volgens recept van de verpakking. Als het glazuur af is moet je deze wel snel verwerken, anders wordt deze hard, waardoor je de marsepein er niet in vast kunt zetten.
Smeer de bovenkanten van de cakjes in met het glazuur. Druk nu je marsepeinen vormpjes zo op de cakejes dat deze in het glazuur worden gedrukt en er een Zwartepiet ontstaat.
Laat dit geheel uitharden en je Zwartepiet cakejes zijn klaar!