In het dinerpakket voor onze zoon en dochter en onszelf om met Pasen op gepaste
afstand ( Coronaperiode) toch samen te kunnen dineren , zat ook een kleine verpakking zwart
olijvencrumble
Ik ben op zoek gegaan naar dit verrukkelijk, smakelijk, zwarte goedje :) om
het zelf te maken. Het blijkt een hele eenvoudige kwestie te zijn. Alleen
drogen in de oven en een grote portie GEDULD en dan met de blender fijnmalen. In een
schoon potje mikken en voilà. Te gebruiken op en in salades en om
pastagerechten mee te verrijken. Kortom een ideale smaakmaker, die niet
in je keukenkastje mag ontbreken. Is niet alleen heerlijk van smaak ( mits je
van olijven houdt) , maar oogt ook prachtig om een gerecht stijlvol te
decoreren. Enkele kruimels zijn vaak al voldoende.
Recept
« Terug naar recepten
Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder
PT180M
Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder
Deze olijven crumble zat in een dinerpakket om een aspergesoep mee te verrijken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Santé
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder te bereiden
- Giet een potje zwarte olijven op pekelbasis door een zeef en laat goed uitlekken.
- Dep de olijven zo droog mogelijk met keukenpaper.
- Stel je oven in op 90 graden , leg de droog gedepte olijven los van elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ze 3 uur in de oven om te drogen.
- Als ze helemaal droog aanvoelen laat je ze helemaal afkoelen en dan kun je ze in de blender vermalen tot poeder of crumble. Hup in een schoon potje en bewaren. Om heel vaak gebruiken.