Klik op foto om te vergroten.
Deze schotel was voor 4 pers. voorzien maar tel gerust maar voor 6 personen. Natuurlijk weer teveel.
Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met balletjes en courgette
PT50M
Macaroni met balletjes en courgette
Een heerlijk macaroni met balletjes en courgette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met balletjes en courgette te bereiden
Voor de balletjes: Ajuin zeer fijn snijden.
Courgettes in fijne blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Meng de groenten onder het gehakt samen met de eikes en chapelure kruid zeer goed met de boven vernoemde kruiden.
Rol balletjes van het gehakt en bak deze bruin gaar aan in boter.
Macaroni beetgaar koken in licht gezouten water giet af.
Maak een bechamelsaus van de boter en bloem en kruid evenzeer af met kruiden die vermeld staan bij de balletjes.
De andere helft van de courgette en de ajuin evenzeer fijn snijden en mengen onder de saus.
Neem een vuurvaste schotel goed invetten met boter, macaroni erin daarna de balletjes erover serveren.
De saus erover lichtjes alles mengen, serveer de kaas, chapelure en boter erover.
Zet onder de grill en laat goud geel bakken.
Serveer zeer warm met lekker gebakken stokbrood.
Courgettes in fijne blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Meng de groenten onder het gehakt samen met de eikes en chapelure kruid zeer goed met de boven vernoemde kruiden.
Rol balletjes van het gehakt en bak deze bruin gaar aan in boter.
Macaroni beetgaar koken in licht gezouten water giet af.
Maak een bechamelsaus van de boter en bloem en kruid evenzeer af met kruiden die vermeld staan bij de balletjes.
De andere helft van de courgette en de ajuin evenzeer fijn snijden en mengen onder de saus.
Neem een vuurvaste schotel goed invetten met boter, macaroni erin daarna de balletjes erover serveren.
De saus erover lichtjes alles mengen, serveer de kaas, chapelure en boter erover.
Zet onder de grill en laat goud geel bakken.
Serveer zeer warm met lekker gebakken stokbrood.
derbyke zegt: