Recept
« Terug naar recepten
Griekse stifado met champignons
PT120M
Griekse stifado met champignons
Een heerlijk griekse stifado met champignons recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Dit recept is van mijn vriendin Nicoline.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse stifado met champignons te bereiden
Verwarm de olie op middelmatig vuur in een stoof- of soeppan. Voeg de uienringen toe en laat ze zachtjes bakken tot ze zacht zijn. Laat vervolgens de knoflook een paar minuten meebakken.
Voeg de champignons toe en meng ze met de uien zodat ze allemaal bedekt zijn met de olie. Laat ze onder voortdurend roeren 5 minuten meebraden. Voeg dan de azijn toe.
Voeg de tomatenpuree, het kaneelstokje, het laurierblaadje, het zout en de peper toe en roer alles nog eens goed door.
Het vocht zou tot net onder de bovenkant van alle ingrediënten moeten komen (de ingrediënten mogen niet onder staan). Voeg als het nodig is eventueel wat extra water toe.
Laat dit geheel op middelmatig vuur ongeveer een uur koken zonder deksel op de pan, zodat het vocht inkookt en er uiteindelijk een olie-tomatensaus overblijft. Wel regelmatig goed roeren om aanbakken te voorkomen.
Serveren met aardappelen, rijst of pasta.
Voeg de champignons toe en meng ze met de uien zodat ze allemaal bedekt zijn met de olie. Laat ze onder voortdurend roeren 5 minuten meebraden. Voeg dan de azijn toe.
Voeg de tomatenpuree, het kaneelstokje, het laurierblaadje, het zout en de peper toe en roer alles nog eens goed door.
Het vocht zou tot net onder de bovenkant van alle ingrediënten moeten komen (de ingrediënten mogen niet onder staan). Voeg als het nodig is eventueel wat extra water toe.
Laat dit geheel op middelmatig vuur ongeveer een uur koken zonder deksel op de pan, zodat het vocht inkookt en er uiteindelijk een olie-tomatensaus overblijft. Wel regelmatig goed roeren om aanbakken te voorkomen.
Serveren met aardappelen, rijst of pasta.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
(Ook knap, haha):D:D:D
grietje56 zegt:
Wat lees ik weer voor lekkers :D
Ga het zeker maken.
Dank Anna :D:D:p
P.s. ik ga nu mijn recept voor aardappelsalade op de site zetten....;)
enilorac zegt:
Groetjes,
Enilorac
grietje56 zegt:
Euhhh, de eerste reactie mag je wel weghalen..hihihi, ik "verstuurde" het voordat ik klaar was met typen.:?
De "piepersalade" staat erop. ;):D