De pepersaus is van 24Kitchen, maar de rest heb ik zelf bedacht.
Recept
« Terug naar recepten
Roerbak met biefstukreepjes en pepersaus
PT30M
Roerbak met biefstukreepjes en pepersaus
Weer een gemakkelijk recept maar heerlijk op smaak met de pepersaus.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbak met biefstukreepjes en pepersaus te bereiden
Breng voor de pepersaus de sojasaus, witte wijnazijn, basterdsuiker, water, verkruimeld bouillonblokje en de peper aan de kook en kook circa 2 minuten.
Roer het maizena aan met een scheutje water en bind de saus af tot yoghurtdikte. (warm houden)
Verhit een scheut olie in de pan en doe er de krieltjes bij en bak deze zachtjes ong. 5 min.
Verhit een scheut olie in een wok en bak de biefstuk rondom in circa 2 minuten rosé. Haal het vlees uit de wok, en hou deze warm onder alu folie.
Doe er dan de ui in en even aanfruiten, de krieltjes, paprika en champignonschijfjes toevoegen en lekker doorbakken, ong. 10 min.
De biefstuk terug en de peultjes erbij en deze weer goed doorwarmen, net voor het opdienen de warme pepersaus er doorheen doen.
Roer het maizena aan met een scheutje water en bind de saus af tot yoghurtdikte. (warm houden)
Verhit een scheut olie in de pan en doe er de krieltjes bij en bak deze zachtjes ong. 5 min.
Verhit een scheut olie in een wok en bak de biefstuk rondom in circa 2 minuten rosé. Haal het vlees uit de wok, en hou deze warm onder alu folie.
Doe er dan de ui in en even aanfruiten, de krieltjes, paprika en champignonschijfjes toevoegen en lekker doorbakken, ong. 10 min.
De biefstuk terug en de peultjes erbij en deze weer goed doorwarmen, net voor het opdienen de warme pepersaus er doorheen doen.