KookJij

6 granen brood

Een heerlijk 6 granen brood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 195 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe 6 granen brood te bereiden

Bereiding zie verpakking van volkoren bloem we doen daar een goede scheut olijfolie aan toe en de 6-granen mengeling. Heel gemakkelijk laat het broodmachieneke zijn werk maar doen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Yolanda, de laatste 3 jaar bak ik het brood in de oven, met allemaal verse producten. Uiteraard het beste van het beste. In de machine doe je de kant en klare bloem soms met toevoeging van noten en pitten. Verder heb je er geen werk aan de machine laat het deeg rijzen, rusten en bakken. Natuurlijk weet je niet wat bewaarmiddelen erin in de bloem zitten. Voor het verse brood gebakken in de oven gebruik ik volgende ingrediënten: 500 gr verse bloem van de molenaar, 300 ml melk of water, 40 gr goede boter, 8 gr zout, 4 gr suiker, 18 gr verse gist, een scheut olijfolie. Natuurlijk meer werk aan met het kneden. Mijn voorkeur nu ik de tijd heb gaat naar heerlijk zelf gebakken brood zelfs beter als bij de bakker. Groetjes Hilde
Yolanda

Yolanda zegt:
Goedenmorgen zit er verschil in de recepten van brood bakken in een oven of machine
derbyke

derbyke zegt:
Hallo rv55,deze vlokken of gemalen mix te koop in groot warenhuizen, deze vlokken heb ik gebruikt: lijnzaad,
zonnebloempitten,
havervlokken,
tarwevlokken,
gerstvlokken en
roggevlokken. Veel succes groetjes van ons 3tjes :);):p
rv55

rv55 zegt:
wat is 6-granen mix en hoe kom ik daaraan? dank vast voor je reactie!;)
rientje

rientje zegt:
Hahaha goed bezig Hilde,
laat het broodmachieneke het werk maar doen. Groetjes Rien eu Bedankt;):D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo ,yourietje even hieronder de reactie lezen , als ik op pensioen ben zal ik wel tijd genoeg hebben;) Groetjes van ons 3 :);):p
yourietje

yourietje zegt:
Ja hoor, brood machine, waarom niet met de hand zo is het geen koken meer!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Cornelis Souverein , inderdaad is er echt zo weinig tijd om lekker ouderwets brood te bakken .Met een gezin en full-time job en alles wat erom draaid zijn mijn dagen veel te kort.Maar geloof me als ik op pensioen ga neem ik er wel tijd voor om gezellig de handjes uit de mouwen te steken en brood te bakken op de ouderwetse manier.En als je even rond neust op mijn recepten pagina ...alles zelf bereid en geexperimenteerd dus laat mijn broodmachieneke zijn werk maar doen dan kan ik terwijl lekker kokkerellen .Groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Ach, iedereen bakt op zijn eigen manier, ik heb tijden gehad dat ik het lekker vond om smorgens met een broodluchtje beneden te komen, maar ook lekker brood met de hand voorbereid en gebakken.

Waar ik nieuwsgierig naar ben , wat is je favouriete broodrecept?
groet
Hans :)
Cornelis Souverein

Cornelis Souverein zegt:
Is er dan echt zo weinig tijd op een dag om lekker ouderwets brood te bakken? :? 'Gooi maar in de machine...en klaar'....Jammer hoor
smokey

smokey zegt:
Ligt aan de hoeveelheid deeg je maken wilt. En om het gist eerst in te mengen is ongeveer een kwart van die heoveelheid genoeg;)
hns

hns zegt:
ha, hoeveel water gebruik je .hans:):):)
smokey

smokey zegt:
Klopt ik doe er altijd boter bij gebruiken om de vorm in te smeren en dan gebruik ik zelf de echte natte bakkersgist. Het rijzen is even uitgoochelen met de temperatuur zet het lekker warm en vooral geef het zijn tijd! kleine tip (alleen niet bij frans krokant) neem goed handwarm water of melk om het deeg mee aan te maken en verbrokkel met de hand het gist al in de vloeistof alvorens te kneden:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo hns , dank je voor het complimentje .Ik moet zeggen heb geen problemen met het bakken en als je gaat rondneuzen op mijn recepten pagina er staan verschillende recepten brood er op. Ik doe alles erin .Maar als je geen liefhebber zijt van olijfolie probeer eens maisolie of een beetje melk , boter zelfs suiker is goed voor het rijstproces. Zou zeggen probeer het eens en laat gerust maar iets weten .Veel succes , groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Hoi Derbyke Bedankt voor jullie mooie site.
Ik heb vrij veel geexperimenteerd met brood, heb uit nijd al 2 broodmachines weggegooid, vanwege rijsproblemen. Maar zag dat je olijfolie toevoegt aan het meel. Zelf vind ik dit qua smaak vrij dominant aanwezig in het brood en doe het niet meer. Heb jij andere ervaringen? groeten Hans:)