Wij aten dit vroeger in ons gezin vaak toen mijn kinderen dit aldoor wilden eten, ik had toen helaas niet zoveel tijd ervoor. Het is geen moeilijk recept, maar je moet er veel handelingen voor doen.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-viskoekjes
PT30M
Aardappel-viskoekjes
Een heerlijk aardappel-viskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
geertje oppel swier
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 à 4. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-viskoekjes te bereiden
Ik begin door te zeggen dat deze hoeveelheden heel makkelijk vergroot kunnen worden. Dat deed ik ook toen al mijn kinderen nog thuis waren.
Aardappelen worden gepureerd met boter vermengd
en met wat nootmuskaat en peper en zout, naar
smaak.
Ook de vis wordt heel fijn geprakt, deze behoeft nog
maar weinig kruiden, omdat hij reeds al gaar was.
Wanneer u het nog nodig vindt, doet u het vis/aardappelmengsel nog even door de mixer.
Strooi wat bloem op een schoon aanrecht of plank.
Neem het aardappel/vismengsel uit de mixer,
maak, met uiteraard schone handen, een flinke rol van het mengsel.
Kneed er het ei en later de peterselie, misschien nog wat bloem naar believe.
Maak een mooie niet al te dunne plak van het mengsel.
Steek met een vormpje rondjes uit, maar met de hand koekjes er van vormen gaat ook uitstekend.
Na het vormen van de koekjes, rol ze nog eerst
door een mengsel van geklopte eidooer met wat
water, dan weer door paneermeel,laat ze even tot rust komen.
Na een paar minuten in een koekenpan
boter heel snel bruin laten worden, ± 4 koekjes in de pan, zet het vuur lager, keer de koekjes om wanneer ze mooi lichtbruin zijn, dan het vuur weer hoger, tot alle koekjes gebakken zijn.
Serveer met wat selderietakjes.
Dit is een bijgerecht, je kunt er wat soep bij eten,
dan wordt het een volledige maaltijd.
Aardappelen worden gepureerd met boter vermengd
en met wat nootmuskaat en peper en zout, naar
smaak.
Ook de vis wordt heel fijn geprakt, deze behoeft nog
maar weinig kruiden, omdat hij reeds al gaar was.
Wanneer u het nog nodig vindt, doet u het vis/aardappelmengsel nog even door de mixer.
Strooi wat bloem op een schoon aanrecht of plank.
Neem het aardappel/vismengsel uit de mixer,
maak, met uiteraard schone handen, een flinke rol van het mengsel.
Kneed er het ei en later de peterselie, misschien nog wat bloem naar believe.
Maak een mooie niet al te dunne plak van het mengsel.
Steek met een vormpje rondjes uit, maar met de hand koekjes er van vormen gaat ook uitstekend.
Na het vormen van de koekjes, rol ze nog eerst
door een mengsel van geklopte eidooer met wat
water, dan weer door paneermeel,laat ze even tot rust komen.
Na een paar minuten in een koekenpan
boter heel snel bruin laten worden, ± 4 koekjes in de pan, zet het vuur lager, keer de koekjes om wanneer ze mooi lichtbruin zijn, dan het vuur weer hoger, tot alle koekjes gebakken zijn.
Serveer met wat selderietakjes.
Dit is een bijgerecht, je kunt er wat soep bij eten,
dan wordt het een volledige maaltijd.
Mijn kookverhaal (geertje oppel swier)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
theresia zegt:
Linda zegt: