Klik op foto om te vergroten.
Dit gerecht, een beetje anders heb ik te danken aan een van onze lieve Kookjij fan, Flavia.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met rode biet en zijn garnituren
PT40M
Aardappelpuree met rode biet en zijn garnituren
Een heerlijk aardappelpuree met rode biet en zijn garnituren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met rode biet en zijn garnituren te bereiden
Kook de aardappelen gaar en giet af, pureer, kruid en meng het eike en een beetje olijfolie eronder.
De rode biet in blokjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Stoof deze aan met de rode biet in een beetje olijfolie. (houd een beetje rode biet aan de kant voor afgarnering).
Meng deze onder de puree.
Neem de schaaltjes of kommetjes smeer in met olijfolie, puree erop en bestrooi met gemalen kaas.
Zet een 15 tal minuten in een voorverwarmde oven.
Voor het serveren afwerken met gesneden rucola en in blokjes gesneden rode biet.
De rode biet in blokjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Stoof deze aan met de rode biet in een beetje olijfolie. (houd een beetje rode biet aan de kant voor afgarnering).
Meng deze onder de puree.
Neem de schaaltjes of kommetjes smeer in met olijfolie, puree erop en bestrooi met gemalen kaas.
Zet een 15 tal minuten in een voorverwarmde oven.
Voor het serveren afwerken met gesneden rucola en in blokjes gesneden rode biet.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
derbyke zegt: